R.I.P. Belgisch Voetbal

Het Belgisch voetbal is al nooit fantastisch geweest, maar de Profliga lijkt zijn uiterste best te doen om de mensen nog meer dégout te doen krijgen van het vaderlandse voetbal. Ik heb geen problemen met een competitie met 16 ploegen, heb op zich ook geen problemen met play-offs, maar wat er vandaag uit de bus is gekomen slaat alles.

Het zit zo : de ploeg die laatste eindigt in de reguliere competitie is niet zeker van degradatie. Er wordt namelijk gekeken naar de resultaten van de laatste 3 seizoenen en op basis daarvan wordt de degradant aangewezen. Wat een onzin! De degraderende ploeg krijgt nog eens een slordige 1,2 miljoen euro toegewezen, zodat ze het gebrek aan inkomsten in tweede klasse kunnen compenseren. Dat levert hen meteen een groot voordeel op tegenover andere tweedeklassers om terug promotie naar eerste af te dwingen.

Het halveren van de punten na de reguliere competitie is ook al onzin in het kwadraat. Het is positief om meer toppers te spelen, maar behoud gewoon de puntenverschillen en vervals onze reeds saaie competite niet met maatregelen die onnodig zijn en waarbij ze ons voetbal nog belachelijker maken dan het al is. Een ploeg dat meer punten haalt als een ander, is dus niet zozeer kampioen. Typisch Belgisch. En ja, de ‘Walen’ hebben tegen dit voorstel gestemd. Belangrijkste lijkt mij om werk te maken van infrastructuur.

Al een geluk dat er Trappenheimers zijn die nog voor enige voetbalvreugde zorgen en zo de zware taak op zich dragen om het Belgisch voetbal weer in een positief daglicht te brengen. It’s a dirty job, but somebody’s gotta do it. It might as well be the Trappenheimers.

Advertisements

One Response to R.I.P. Belgisch Voetbal

  1. Uw eerste zin is met veel zin voor overdrijving geschreven, maar in de rest kan ik me wel vinden.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: